Koleksi resepi masakan Malaysia
Bahan A
Cara Penyediaan:
1. Ayak bahan A,masukan Nestum dan cencangan kacang hazel.Gaul rata dan ketepikan.
2. Putar mentega dan gula hingga sebati. Masukan telur dan esen vanila;gaul sebati.
3. Kaup balikkan campuran tepung dan gaul hingga menjadi doh yang lembut.
4. Canai doh setebal 3 mm. Terap dengan acuan yang disukai.Letakkan
biskut di atas dulang pembakar yang telah dilenser,dan hiaskan dengan jem strawberi di tengah biskut.
5. Bakar dalam ketuhar yang bersuhu 180C selama 10-15 minit atau hingga kekuningan.Keluarkan dari ketuhar dan biarkan sejuk selama 20 minit sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
Anda boleh ikuti mana-mana respon ke entry melalui RSS 2.0 feed. Anda boleh tinggalkan komen/pertanyaan, atau jejak daripada site anda sendiri.
Satu platform untuk berkongsi resepi masakan dan minuman. Tidak kira masakan kampung atau bandar, tempatan atau luar negara. Semoga blog ini dapat membantu para pembaca mengenali pelbagai resepi baru dan lama, dengan mencubanya sendiri. " Memikat suami adalah dengan masakan air tangan seorang isteri".
Leave a reply